Volvo Tarihinde Bir İlk!

İlk Tam Elektrikli Çöp Kamyonu: FM Low Entry 

Volvo'nun ilk tamamen elektrikli kamyonu, çok amaçlı yapısıyla dikkat çekti. Çıkış tarihi ve teknik özellikleri açıklandı. Yeni modelin Avrupa ve Güney Kore'de piyasaya sürüleceği açıklanırken Türkiye'de de piyasaya sürüleceğini öğrendik.

Volvo FM Low Entry, İsveçli şirket için ileriye doğru devrim niteliğinde bir adımı temsil ediyor ve elektrikli araçlara özel ilk kamyon platformunu temsil ediyor. Avrupa, Türkiye ve Güney Kore gibi büyük pazarlarda satışa sunulacak platform, atık toplamadan mal dağıtımına ve şantiye operasyonlarına kadar çeşitli görevler için tasarlandı. Araç lansman görsellerinde çöp kamyonu versiyonu ile tanıtıldı. Ancak FM Low Entry sahip olduğu 4X2, 6X2, 6X4, 8X2, ve 8X4 aks konfigürasyonu seçenekleri ile tüm ihtiyaçlara cevap verecek şekilde konfigüre edilebiliyor. Tek ve çift kabin seçenekleri de mevcut. Ayrıca, alıcılar bir ila dört koltuklu modelleri seçebilir ve kamyonu çeşitli operasyonel ihtiyaçlara ve tercihlere göre uyarlayan genişletilmiş yüksek yataklı kabini tercih edebilirler. Kamyonun nakliyede kullanılabileceği gibi şantiyede hatta çöp toplamada dahi kullanılabileceği de vurgulandı. Ayrıca sürücülere kamyonlarının etrafındaki alanı mümkün olan en iyi şekilde görebilmek için Volvo'nun yeni gelişmiş kamera izleme sistemi ile donatılmıştır. Hepsinden önemlisi, sorunsuz ve kolay bir sürüş sunar ve sıfır egzoz borusu emisyonuyla ağır yük taşıma işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.


   



Volvo'nun ilk FM alçak girişli elektrikli kamyonu, 360 kWh kapasiteli dört akü ve 489 beygir gücünde bir motorla donatılmıştır. Bu akü paketi araca 200 km'ye kadar menzil sağlıyor. 200 km mesafe kara taşımacılığı için son derece kısa olsa da şehir içi hafriyat, çöp toplama, belediye işleri vb. işleri yapan bir kamyon için yeterli bir mesafedir. Bu kamyon 19 ila 32 ton arasında çalışabiliyor. Ayrıca elektrifikasyon kampanyasına katılan tüm araçlar gibi önemli teknolojik yeniliklere de sahip. 2024 yılının ilk çeyreğinde piyasaya sürülmesi planlanan bu model için beklentiler yüksek. Volvo, tüketicilerin elektrifikasyon hareketine alışmasını, böylece 2030 yılına kadar satılan otomobillerin yarısının elektrikli olmasını istiyor.