Tesla, elektrikli araçları için kablosuz şarj cihazı

geliştirdiğini resmen doğruladı..


Tesla, elektrikli araçlar için kablosuz şarj konusunda uzmanlaşmış bir olan, Almanya merkezli elektrikli araç teknolojisi ve şarj şirketi Wiferion’u satın aldı. Wiferion, elektrikli araçlar başta olmak üzere robotik ve endüstriyel sektörler için kablosuz şarj teknolojileri geliştiriyor. Alman girişim teknolojisi, lityum bataryaların bir zemin üzerine gelerek herhangi bir temasta bulunmadan şarj olmasını sağlıyor. Elektrikli araçların bataryaları aracın en altında yer aldığı için de girişimin şarj sistemi direkt olarak zemine veya asfalta kuruluyor. Örneğin bir Tesla, girişimin şarj noktasının üstüne gelince hiçbir ekstra efor göstermeden şarj olmaya başlayabiliyor.


                       


Geçen yıl Wiferion, tanıtım kampanyalarında Tesla Model 3 kullanan kablosuz şarj teknolojisini tanıtan WiTricity ile küresel bir lisans anlaşması yaparak Kuzey Amerika pazarına girdi. İşlemin resmi maliyeti açıklanmadı, ancak daha önce bildirildiği gibi, satın alımın birkaç on milyon dolar civarında olması bekleniyor - muhtemelen 50 ila 100 milyon dolar arasında

Şimdiye kadarki gelişmeleri gizli tutmayı tercih eden Tesla yetkilileri, Jay Leno’nun yayınladığı  Cybertruck videosuna konuk olan Tesla’nın baş tasarımcısı Franz von Holzhausen  kablosuz şarj teknolojisine yönelik yapılan çalışmaları doğruladı. Şirketin Baş Tasarımcısı Franz von Holzhausen yaptığı açıklamalarda, “Kablosuz şarj üzerinde çalışıyoruz. Yani bu noktada araca bir şey takmanıza gerek yok. Garajınıza park ediyorsunuz, pedin üzerine geliyorsunuz ve aracınız şarj oluyor.” ifadelerini kullandı. Henüz Tesla'nın nasıl bir kablosuz şarj ekosistemi planladığı, şarj hızının kaç kW olacağı ve Supercharger'larda da bu sistemin kullanılıp kullanılmayacağı bilinmiyor. 2024'te ilk kablosuz şarj uyumlu Tesla'ların yola çıkacağı tahmin ediliyor.