OTOPASPAS'IN SEÇTİĞİ EN İYİ 3 ELEKTRİKLİ OTOMOBİL


03 Renault Megane E-Tech

Ülkemizde uzun yıllardır popüler olan Renault Megane, geleceğin trendlerini bünyesinde barındıracak şekilde elektrikli hale getirildi. Renault markası elektrikli araçların geliştirilmesinde lider bir otomotiv markasıdır. Renault daha önce piyasaya sürdüğü yüzde 100 elektrikli modelleri ZOE ve Fluence ile büyük bir başarıya imza attı. Bu başarılarını uzun yıllardır çok satan Megane modelinde de pekiştirmek istiyor. Yeni Megane, modern görünümü ve teknolojisiyle herkes tarafından övgüyle karşılandı. Megane E-Tech'in 160 kW'lık versiyonu ise 60 kWh batarya kapasitesine sahip. Yeni Megane E-Tech'in hız verileri de oldukça güçlü; 0'dan 100 km/saat hıza 7,4 saniyede ulaşıyor. Yeni Megane E-Tech'in azami hızı 160 km/saat ile sınırlı.
Yeni Megane E-Tech'in batarya kapasitesi size uzun menzil sağlarken, hızlı şarj desteği de zamandan tasarruf etmenizi ve aracınızı şarj etmenizi sağlıyor. Megane E-Tech %100 elektrikli, sportif DNA’ya sahiptir. Çevik ve keskin direksiyon sistemi, dinamik şasisi ve düşük ağırlık merkezi ile heyecan verici ve keyifli bir sürüşe olanak verir. Direksiyon etrafında yer alan kontrol kumandaları sayesinde gözünüzü yoldan ayırmadan tamamen yola odaklanabilir ve sürüş keyfinin tadını çıkarabilirsiniz. Yeni geliştirilen platform, 450 km’ye varan WLTP(1) sürüş menzili sağlayan 60 kWh ince bataryaya ve 160 kW(220 hp) güç sunan kompakt elektrik motoruna ev sahipliği yapar. 




(1) WLTP (dünya çapında uyumlaştırılmış hafif araçlar test prosedürü): bu yeni protokol, NEDC protokolüne kıyasla günlük hayattaki kullanım koşullarında gözlemlenen sonuçlara çok yakın sonuçlar elde edilmesini sağlar. Bu değerler sürüş şekli, kullanım şartları, yol durumu, donanım, araçtaki yük vb. şartlara göre farklılık gösterebilir)


02 Tesla Model 3

Tesla Model 3 şirketin en popüler araç modellerinden biridir. 2017 yılında lansmanı yapılan Model 3, daha ucuz bir seçenek olması nedeniyle geniş bir müşteri kitlesine hitap ediyor. Model 3, yüksek performansı, çevre dostu tasarımı ve ileri teknolojisiyle öne çıkıyor. Tesla Model 3, 2021 yılına kadar maksimum 614 km menzile sahip olacak. Yapılan ince ayarlar aynı zamanda Model 3'ün menzilini standart araçta 318 mile, Uzun Menzilli'de ise 390 mile çıkaran gelişmiş bir aero sağlıyor. Bu da resmi WLTP tüketiminin 4.7 ve 4.4mi/kWh olması anlamına geliyor. 0-62mph performansı sırasıyla 6.1 ve 4.4 saniye ile aynı kalırken, son hız 125mph'ye sabitlendi. Rakamlar zaten çoğu rakibin başarabileceğinin çok ötesinde olsa bile, bu ekstra miller çok hoş karşılanıyor.

Elbette elektrikli arabalar performans özelliklerinden çok daha fazlasıdır. Menzil ve pil de çok önemli konulardır. Bu noktada Tesla Model 3'ün heyecan verici hızının yanı sıra, sık sık şarj etmeden uzun mesafeler kat etmenize olanak tanıyan mükemmel bir menzile de sahip olduğunu belirtmek isteriz. Buna ek olarak, uzun menzil seçeneği daha uzun menzile olanak tanıyarak piyasadaki ortalama menzili neredeyse üç kat artırıyor. Ayrıca Tesla'nın Türkiye'de yapımına başlanan Supercharger istasyonları, kolay ve hızlı şarj olanağı sunarak sürücülerin Model 3'lerinin aküsünü hızlı bir şekilde şarj etmelerine ve uzun molalar vermeden yola çıkmalarına olanak sağlayacak. Ek olarak Model 3'ün rejeneratif fren sistemi, yavaşlama ve frenleme sırasında enerjiyi yakalar ve bunu aküyü şarj etmek için kullanır. Bu, menzili en üst düzeye çıkarır ve fiziksel frenlerdeki aşınmayı azaltarak verimliliği artırır.




01 Porsche Taycan

Piyasaya sürüldüğü 2020 yılından bu yana elektrikli otomobil dünyasında patlama yaratan Porsche Taycan, 2023 yılında yenilendi ve bugüne kadar 100 bine yakın satış rakamına ulaşan Porsche Taycan, ayrıca Sports Turismo ve Cross Turismo modellerini kendi bünyesine ekledi.  Porsche'nin Taycan Turbo ve Taycan Turbo S olmak üzere iki versiyon halinde pazara sürdükleri aracın teknik özellikleri  oldukça iddialı. Araçta ön ve arkada iki adet lityum iyon elektrik motoru bulunuyor ve bu da onu dört tekerlekten çekişli hale getiriyor. Aynı zamanda motoru soğutan parçalarda bakır kullanılması araç motorlarının ağırlığını önemli ölçüde azaltır. Her iki Taycan modelinde de standart güç çıkışı 460 kW veya 616 hp ile sınırlıdır. Ancak her iki araçta da hızlı hızlanma için aşırı basınç modu bulunuyor. Bu durumda Taycan Turbo 670 beygir, Taycan Turbo S ise 750 beygir gücüne ulaşabiliyor. Maksimum kalkış kontrol torku Taycan Turbo'da 850 Nm, Turbo S'de ise 1.050 Nm'dir. Taycan Turbo ise 0'dan 100 km/saat hıza 3,2 saniyede ulaşıyor ve 450 km menzile sahipken, Taycan Turbo S modeli ise 0'dan 100 km/saat hıza 2,8 saniyede ulaşıyor ve 450 km menzile sahip. 412km'de km var. Taycan'ın en büyük iddialarından biri, elektrikli otomobillerde alışılagelmiş 400 volt voltaj seviyesi yerine 800 volt sistemiyle çalışan ilk tamamen elektrikli spor otomobil olması. Taycan sürücüleri için büyük bir avantaj olan bu özellik sayesinde batarya, (WLTP'ye göre) sadece 5 dakikada 100 km'ye kadar menzil şarj edilebiliyor. Taycan bataryanın %5'ten %80'e şarj edilmesinin tahmini süresi yaklaşık 22,5 dakika, maksimum şarj gücü ise 270 kW. Porsche'nin modern ve geleneksel DNA'sını görsel tasarımla birleştiren Taycan, ilk kez derisiz bir iç tasarım sunuyor. Yenilikçi geri dönüştürülmüş malzemelerden yapılan iç mekan, sürdürülebilir elektrikli spor otomobil konseptine göre tasarlandı. 



Elektrikli Porsche Taycan, Porsche'nin ünlü performans geleneği ile son teknoloji elektromobilite dünyasının olağanüstü bir birleşimini temsil ediyor. Çarpıcı tasarımı, lüks iç mekanı ve heyecan verici performansıyla Taycan, elektrikli bir otomobil olup ne kadar sürdürülebilir olduğunun en canlı örneklerinden biridir. ve sürdürülebilir olabilir. Eğer sürdürülebilir olursa sürüş keyfini de sağlayabilir. Geleneksel benzinli otomobillerden uzaklaşan Porsche, elektrikli sürüş deneyimine yön veren modeller ve yüksek performanslı spor otomobiller geliştirmeye devam ediyor.