Türkiye'de Yollarda Yeni Bir Lider: BYD Seal U DM-i


Otomotiv dünyasında heyecanla beklenen an geldi. Dünyanın en büyük elektrikli otomobil üreticisi BYD, geçtiğimiz aylarda resmen Türkiye’ye giriş yapmıştı. Şirket, şu anda sadece Atto 3 isimli modeliyle ülkemizde faaliyet gösteriyordu, ancak yeni araçları getirme planı vardı. Çinli otomotiv devi BYD, Atto 3’ten sonra ülkemize gelecek Türkiye pazarına bomba gibi düşecek olan yeni modeli BYD Seal U DM-i'yi Cenevre Otomobil Fuarı'nda sergiledi. Avrupa'da önce Türkiye'de satışa sunulacak bu iddialı araç, PHEV yani şarj edilebilir hibrit teknolojisiyle dikkatleri üzerine çekiyor. BYD Seal U DM-i, adeta geleceği bugüne getiren bir tasarım harikası. Hem şehir içinde hem de uzun yolculuklarda mükemmel bir performans sunan bu SUV model, teknolojiyle donatılmış iç mekanıyla da göz dolduruyor.


     


BYD SEAL U neler sunuyor


Halihazırda Çin'de BYD Song Plus ismiyle satılan model; 4785 mm uzunluğa, 1890 mm genişliğe, 1668 mm yüksekliğe ve 2765 mm aks mesafesine sahip. Düz zemin tasarımı sayesinde arka yolcular için bol miktarda diz mesafesi sunan BYD SEAL U, pratikliği artırmak adına, 60:40 oranında katlanan arka koltuklarıyla 552 ila 1.440 litre arasında bagaj hacmi sunuyor. Seal U DM-i'nin en çarpıcı özelliklerinden biri, akıllı çift motor teknolojisiyle donatılmış olması. Bu özellik, yüksek performansı ve konforlu sürüşü bir arada sunarken, aynı zamanda çevre dostu bir sürüş deneyimi yaşatıyor. İç mekanında sunduğu genişlik ve konfor ise yolculukları keyifli hale getiriyor.



           


Aracın %100 elektrikli versiyonu da dikkat çekici. LFP (lityum demir fosfat) batarya seçenekleriyle donatılan bu versiyon, önden çekişli modelde 160 kW güç ve 330 Nm tork üreten kalıcı mıknatıslı senkron bir motora sahip. Şehir içinde 110 kilometreye kadar elektrikli menzil sunan bu versiyon, çevre dostu bir sürüş deneyimi vaat ediyor. BYD Seal U DM-i, sadece çevre dostu değil, aynı zamanda dinamik bir performans da sunuyor. 0'dan 100 km/s hıza sadece 9.1 saniyede ulaşabilen bu araç, maksimum 170 km/s hıza çıkabiliyor. Ayrıca WLTP normlarında 0.9 lt/100 km tüketim ortalamasıyla da ekonomik bir sürüş sunuyor.

Türkiye'de 2024'ün ikinci çeyreğinde satışa sunulacak olan BYD Seal U DM-i, geleceğin otomobil teknolojisini bugünden yaşamak isteyenler için ideal bir seçenek olacak. Yenilikçi tasarımı, çevre dostu motor seçenekleri ve dinamik performansıyla bu araç, Türkiye'de otomotiv endüstrisinde yeni bir dönemin başlangıcını temsil ediyor. BYD Türkiye, D-SUV segmentinde olacak aracı rekabetçi bir fiyatla satışa sunacaklarını söylüyor. Otomobilin Chery Tiggo 8 Pro gibi araçlara rakip olacağını söyleyebiliriz.