TOGG'un İlk Fastback Modeli ''T10F'' Tanıtıldı

Ülkemizin yerli otomobil projesi olan Togg ile ilk olarak 2019 yılında tanışmıştık. İlk elektrikli otomobili olan Togg T10X'u ise geçtiğimiz Mart ayında satışa sunan Togg, Las Vegas'ta düzenlenen CES 2024 etkinliğinde yeni elektrikli otomobili olan sedan T10F'i tanıttı.

Dinamik, Sportif ve Modern Tasarım

T1OX gibi T1OF da C platformunda geliştirildi ve Türk kültürünün unsurlarını duygusal Doğu kültürü ve rasyonel Batı kültürüyle birleştiriyor. T10F, Togg DNA'sının stilistik özelliklerini koruyan bir görünüme sahiptir. Stil konseptinde öne çıkan şey, dinamik, sportif çizgileri modernlikle birleştiren hacimli arka tasarımdır. Yan çizgilere dinamik olarak bağlanan farlar ön kısma da sportif bir izlenim veriyor. T1OF'un ön kısmında sportif ön panele entegre edilmiş uzun, ince dönüş sinyalleri ve Togg'un imzası olan 'bumerang' şeklindeki gündüz farları bulunur.

T10X'e benzer şekilde, T10F cihazlarının kullanıcıları, Togg'un mobilite deneyimini yeniden tanımladığı Trumore mobil uygulamasıyla bağlantılı bir deneyim yaşayacak. 


           

Las Vegas'ta düzenlenen CES 2024 etkinliğinde T10F için ayrıca V2L (Aygıttan Elektrikli Alete Enerji Transferi) teknolojisine sahip olduğu ve harici bir güç kaynağı olarak kullanılabileceği açıklandı. Bu teknoloji sayesinde Togg kullanıcıları akıllı cihazlarını adeta üçüncü bir yaşam alanı gibi kullanabiliyor. T10F, uzaktan güncellemelerle sürekli güncellenebilen sürücü destek sistemleri sayesinde sürüş güvenliğini ve sürüş konforunu en üst düzeye çıkarıyor. Euro NCAP programının tüm testlerinde en yüksek seviye olan 5 yıldızla ödüllendirilen T10F, yedi hava yastığı, dayanıklı ve sağlam altyapısı sayesinde her türlü yol koşulunda güvenli sürüş sağlıyor. 




Teknik Özellikleri



Model İsmi Nereden Geliyor ?

Togg'un model isimlendirme sistemine bakıldığında, model yelpazesine yapılan eklemeleri temsil eden "T" harfi Türkiye ve TOGG'u, T harfinin hemen yanındaki "10" sayısı ise C segmentini ifade etmektedir. Üreticinin yeni otomobilinde "F" harfini kullanmasının altında yatan temel neden oldukça basit. Yeni Togg T10F, sedan sınıfı araçlara oldukça benzese de “fastback" isimli yeni bir gövde tipine sahip. Böylece "T10F" model ismi ortaya çıktı. 

Modern ve şık tasarımı ile şimdiden beğeni kazanan yeni Togg T10F'in 2025 yılının ikinci çeyreğinden önce Türkiye'de satışa sunulması bekleniyor.