Honda Gelecekteki Elektrikli Araçlarında Kullanacağı Yeni 'H' Logosunu Tanıttı


Honda EV'ler yeni bir logoya kavuşuyor. Şirket, 1981'den bu yana tüm otomobillerinde sürekli olarak kullandığı ikonik "H" işaretini güncelliyor. Honda'nın "iki uzanmış eli" temsil ettiğini söylediği yeni logo, mevcut H'nin daha ince, minimalist bir versiyonu ve yamuk kenarlık içermiyor. Bu yeni logo Honda'nın ilk logosuyla çarpıcı bir benzerlik taşıyor. 1963 yılında tanıtılan orijinal H, benzer şekilde ince, üstten ağır bir tasarıma sahipti, ancak daha uzun yerine daha genişti. Bu logo, 1969 yılında rozet yeniden tasarlanmadan önce Amerika'da şirketin sattığı ilk otomobil olan 1969 N600'de sadece kısa bir süre kullanıldı. Şirket, logonun özellikle elektrikli araçlara olan bağlılığını göstermeyi amaçladığını ve ilk olarak 2026'da çıkması planlanan bu Series Zero araçlarının üretim versiyonları da dahil olmak üzere "yeni nesil elektrikli araçlarda" görüneceğini söyledi.



Honda 0 Serisi

Marka iki yeni "0 Serisi" konseptini, Saloon ve Space Hub'ı tanıttı. Yeni H logosunu gelecekteki 0 Serisi elektrikli otomobillerinde kullanacak. 0 Serisi, 2026'dan itibaren Amerikalı alıcılara sunulacak olan yeni nesil, sade tasarımlı elektrikli araçlardan oluşan bir seridir; bu araçlar da aşağıda görülen kendi benzersiz markalarına sahip olacaklar.


      


Yapılan açıklamaya göre bir üretici olarak başlangıç noktasına geri dönmeyi ve Honda'nın 'sıfırdan' tamamen yeni elektrikli araçlar yaratma konusundaki kararlılığını temsil eden Honda 0 Serisi, 'İnce, hafif ve akıllı' prensipleri kapsamında geliştirildi. Bu yeni 2 konsept model "maksimum insan minimum makine" felsefesi ile geliştirilmiş. Bu bağlamda araç, yeni nesil ADAS (gelişmiş sürücü destek sistemleri) sistemleriyle donatılacak. Açıklamaya göre yeni sistemin, gelişmiş yapay zeka, algılama, tanıma ve sürücü izleme teknolojisini kullanarak daha insani, doğal ve yüksek doğruluklu risk tahminleri sunarak insanların kendilerini daha güvende hissetmelerini sağlayacağını söylüyorlar. Yeni elektrikli araçlar aynı zamanda uzun menzilli ve minimum boyutlu, yüksek yoğunluklu bataryalara da sahip olacak. Honda, yeni 0 Serisi modellerinde aerodinamiğe de büyük önem vermeyi planlıyor ki bu da aracın kaportasındaki izlerden anlaşılıyor. Aydınlatma unsurları da oldukça benzersiz, farlarda neredeyse bir F Serisi izi var. Üretime geçen her 0 Serisi modeli, 1981'den bu yana ilk kez yeni bir Honda amblemine de sahip olacak.

Elektrikli olmayan Hondaların da yeni H harfini benimseyip benimsemeyeceğinden emin değiliz, ancak Honda daha önce elektrikli ve yakıt hücreli araçların 2030 yılına kadar yeni araç satışlarının yüzde 40'ını, 2035 yılına kadar yüzde 80'ini ve 2040 yılına kadar yüzde 100'ünü oluşturmasını planladığını açıklamıştı.