FORMULA 1’DE DEV TRANSFER: LEWIS HAMILTON FERRARI’DE

Formula 1’de 7 dünya şampiyonluğu bulunan İngiliz pilot Lewis Hamilton 2024 sezonu sonunda Mercedes’ten ayrılarak Ferrari’ye katılacak.

                                                         

39 yaşındaki pilot, geçtiğimiz yaz Mercedes ile 1 yılı opsiyonlu 2 yıllık anlaşma imzalamıştı. Ancak anlaşmadaki bir madde sayesinde, bir yılın sonunda tarafların ayrılma hakkı vardı.

Bu hakkını kullanmaya karar veren Hamilton, "Mercedes, 13 yaşımdan beri hayatımın bir parçası. Orası büyüdüğüm yer. Haliyle ayrılma kararı şimdiye kadarki en zor kararlarımdan birisi oldu" dedi. Bu adımı atmak için doğru zamanın geldiğini, yeni bir mücadeleye başlayacağı için heyecanlı olduğunu ve Mercedes ile yarıştığı 11 yıl boyunca elde ettiği başarılardan "büyük gurur duyduğunu" belirten Hamilton, " Mercedes aileme, özellikle de dostluğu ve liderliği için Toto Wolff’e sonsuza kadar minnettar olacağım. Bu sezon elimden gelen en iyi performansı sergilemeye ve Mercedes ile geçireceğim son yılı unutulmaz kılmaya %100 kararlıyım.” diye konuştu.

11 yıldır yarıştığı Mercedes'te 6 dünya şampiyonluğu kazanan efsane pilot, son 2 sezonda eski formundan uzak. Red Bull hakimiyetinde geçen dönemde yarış zaferine ulaşamayan Hamilton, 2021'den beri podyumun zirvesine çıkamıyor.

39 yaşındaki pilot, şampiyonluk hasreti 17 seneye çıkan Ferrari'de Charles Leclerc ile birlikte yarışacak.

Hamilton, 2013 yılında McLaren’dan Mercedes’e katılmıştı. Öte yandan 4 kez dünya şampiyonu Sebastian Vettel de geçen günlerde sosyal medyada yaptığı “Gelecek sezon için hazırlanıyorum” paylaşımının ardından Audi’yle Formula 1’e dönecek iddialarını artırmıştı. Vettel’in Formula 1’e dönme ihtimaliyle birlikte Hamilton’ın transferi, 2025 yılı için F1 tutkunlarını daha da heyecanlandırdı.

Lewis Hamilton, Ferrari’den 128 Milyon Dolar maaş alacak.