Continental TS 870 Kars'ta Zorlu Kış Şartlarına Meydan Okudu 

Premium lastik üreticisi ve teknoloji şirketi Continental, 2022 yılının test şampiyonu WinterContact™ TS 870 kış lastiğini Kars'ın zorlu kış şartlarında tanıttı. WinterContact™ TS 870 üstün performansıyla karlı ve buzlu zeminlere meydan okudu. Karlı ve buzlu yollarda güvenli sürüş için geliştirilen lastik, yakıt tüketiminde ekonomik olmasıyla öne çıkıyor.

Continental Türkiye, en zorlu koşullar için geliştirdiği testlerin şampiyonu WinterContact™ TS 870 kış lastiğinin üstün performansını Kars'ın zorlu kış koşullarında sergiledi. WinterContact™ TS 870, ülkemizin en soğuk ve karlı illerinden Kars'ta düzenlenen sürüş deneyiminde karanlık kışa meydan okudu. Zorlu hava koşullarına karşı özel olarak geliştirilen lastik, buzlu zeminlerde olağanüstü kavrama, frenleme ve dayanıklılık performansı sergiledi. Ödüllü öncülü TS 860'a kıyasla buzda yüzde 5 daha kısa fren mesafesine ve karda yüzde 5 daha iyi yol tutuş performansına sahip olan bu yenilikçi lastik, daha az yuvarlanma direnci sayesinde daha düşük yakıt tüketimi sağlıyor.

    


Kış şartlarında sürücülerin işini kolaylaştırmak için tasarlandı

2050 yılına kadar yüzde 100 sürdürülebilir malzemelerden lastik ürünleri üretmeyi taahhüt eden Continental, WinterContact™ TS 870 üretiminde de sürdürülebilir bileşenlerden oluşan CoolChili™ teknolojisini kullanıyor . Bu teknoloji ile WinterContact™ TS 870, suyu daha hızlı tahliye ederek sürücülere üstün bir suda kızaklama performansı sağlar. Bu sayede araç sürücüleri ıslak zeminlerde dahi güvenli bir şekilde fren uygulayabilmektedir. Continental'in SnowCurve+ teknolojisi, lastik sırtının sıkıştırılmış karla iç içe geçmesini sağlayarak özellikle viraj alırken daha fazla yol tutuşu ve daha güçlü frenleme performansı sağlar. Kış aylarında sürücülerin işlerini kolaylaştırmak için geliştirilen WinterContact™ TS 870, sürücülere karlı, buzlu ve ıslak yollarda çok iyi bir kavrama deneyimi sunuyor.


Testlerde en yüksek puanı aldı

Bağımsız kuruluşlar tarafından yapılan testlerde en yüksek tavsiye puanı alan WinterContact™ TS 870, aynı zamanda geniş bir araç yelpazesinde orijinal ekipman olarak da kullanılıyor. WinterContact™ TS 870, yakın zamanda İngiliz ticaret dergisi Tire Reviews tarafından gerçekleştirilen 2023-2024 Ultra Yüksek Performanslı Kış Lastiği testinde birinci oldu. WinterContact™ TS 870, düşük yuvarlanma direnci ve aşınma özellikleri sayesinde özellikle ıslak ve karlı yüzeylerdeki güçlü performansıyla jüriyi etkiledi. Bu yıl WinterContact TS 870 P de Alman Sport Auto dergisi tarafından "çok iyi" ve Auto Bild tarafından "örnek" olarak derecelendirildi. WinterContact TS 870, yakın zamanda İngiliz ticaret dergisi Auto Express'in 2023 kış lastiği testinin yanı sıra ADAC, Avusturya ÖAMTC ve İsviçre TCS kış lastiği testlerinin de galibi oldu.