BMW CEO'su: İçten Yanmalı Motorlardan Vazgeçmeyeceğiz

Alman otomobil devi BMW'nin CEO'su Oliver Zipse, geçen yaz sonlarında şirketin içten yanmalı motorlardan ne zaman uzaklaşacağına dair kesin bir tarih veremediğini söyledi. İçten yanmalı motora sahip otomobil satışlarının hala çok güçlü olduğunu ve Çin ve ABD gibi büyüyen pazarlarda müşteri talebinin hala yüksek olduğunu, dolayısıyla şirketin pes etmediğini açıkladı.
Ayrıca BMW, bu yıl için %15'lik BEV satış hedefine neredeyse ulaştığını ve elektrikli araç satışlarının tüm modellerin yaklaşık %11'ini oluşturduğu Mercedes-Benz ve Porsche'nin önüne geçtiğini söyledi. Ancak karbon emisyonlarını azaltmaya yönelik teknolojiye yatırım yapılmasını uzun süredir destekleyen Oliver Zipse şunları söyledi: "Dünyanın içten yanmalı motorlu araçları terk edeceğine dair hiçbir işaret yok." BMW, rakipleri Volkswagen ve Mercedes-Benz gibi içten yanmalı motorlar için bir bitiş tarihi belirlemeye hazır değil. Bay Zipse, altı aylık sonuçlara yanıt olarak basın toplantısını ''Henüz çok erken'' sözleriyle noktaladı. 


      


Rakipleri Volkswagen ve Mercedes-Benz gibi BMW de içten yanmalı motor üretiminin sona ermesi için kesin bir tarih belirlememeye karar vererek sektördeki gelişmelere karşı temkinli yaklaşımını artırdı. ABD'de elektrikli araçlara olan talebin azlığı ve BEV'lere yatırım yapma konusundaki isteksizlik göz önüne alındığında, Avrupalılar uzun zamandır hayalini kurduğu elektrikli araç hayallerini piyasa gerçekleriyle yeniden birleştirmeye başlıyor. BMW'nin M performans bölümünün CEO'su Frank van Meel de, C63 AMG'de V8 motor yerine dört silindirli hibrit motoru seçen Mercedes-AMG'nin aksine, küçülme sorununu asla abartma niyetinde olmadığını söyledi. Şuanda V8 motorlardan vazgeçmediklerini, efsane modellerinde altı silindirli motorları kullanmaya devam edeceklerini açıkladı. Bu modelleri daha verimli ve duyarlı hale getirmek için yalnızca elektrik motorlarını kullanmaya devam etmek istediğini ancak elektrikli araç teknolojisinin piste hazır otomobiller üretecek kadar iyi olmadığını ekledi.