Düzenlediği etkinlik kapsamında merak edilen elektrikli kamyon modeli Semi‘yi tanıtan Tesla, çok güzel bir sürpriz daha yaptı. Elektrikli otomobil dünyasına girdiği ilk modeli yenileyen şirket, karşımıza yeni Tesla Roadster modelini çıkarttı.

Tesla‘dan bekleyeceğiniz üzere yeni Roadster gerçekten harika görünüyor. Özellikle tanıtıma getirilen kırmızı rengiyle dikkatleri üzerine çeken araç, Model ailesinden çizgiler aldığı tasarım yanında teknik detaylarıyla da nefesleri kesiyor. Üstü açılabilen süper spor elektrikli otomobil, 0’dan 100 km/s hıza sadece ama sadece 1.9 saniyede çıkabiliyor. Bu açıdan en güçlü Model S‘i de geride bırakan araç, kalkış konusunda rakipsiz hale getirilmiş görünüyor. Roadster’in hızlanma noktasındaki bir diğer etkileyici noktasıysa 0-160’lık arayı 4,2 saniyede tamamlayabiliyor olmasu. Sunduğu 10.000 Nm tork insan vücudu için tehlikeli görünürken, şirket geride kalmamak için sınırları zorlamaya devam ediyor. Maksimum 400 km/s hıza çıkabildiği ve tam 1.000 km menzil sunduğu belirtilen yeni Tesla Roadster hali hazırda çalışan bir prototipe de sahip. 200 kWh batarya üzerine kurulduğu belirtilen ve araç, oldukça fütüristik bir direksiyon ile bizleri karşılıyor. Üç motor üzerine kurulan ve dört çeker olan araç, aynı zamanda dört koltuğa sahip.

Tesla4 by nickvinceTesla5 by nickvince
Tesla6 by nickvinceTesla2 by nickvince

Yeni Tesla Roadster hayallerdeki otomobil

Hem tasarımı hem de performansıyla gerçekten büyük beğeni toplayan Roadster , 2020 yılında satışa çıkıyor. Yaşanan mevcut üretim sorunları göz önüne alındığı zaman bu tarihin 2021 hatta 2022’ye kayma ihtimali de bulunuyor. Üretilen ilk 1.000 aracı “Kurucu Serisi” adı altında 250 bin dolardan satacak Tesla, fiyatı daha sonra 200 bin dolara indirecek.



#tesla #roadster #semitruck    #otopaspas #teslacarmats #vipotopaspas