BMW, üç boyutlu yazıcıların seri üretim araçlarda kullanılması için ilk adımı attı.

Proje kapsamında üç boyutlu yazıcılar vasıtasıyla metal baskı süreci yürüten Desktop Metal‘e ciddi bir yatırım yapan BMW, seri üretimde bu teknolojiden kısa sürede faydalanmak istiyor.

Üç boyutlu yazıcı teknolojisi sağlık alanıyla birlikte insanlar için hayati önem taşıyan alanlarda ciddi fırsatları beraberinde getiriyor. Bu sürecin otomobil endüstrisine olan etkisiyse göz ardı edilemeyecek kadar büyük. Özellikle araçların parça üretiminde gerek hız gerekse kolaylık anlamından gelecekte bir çözüm olması için geliştirilen üç boyutlu yazıcılar artık küresel markaların da dikkatini çekmeye başlamış durumda. Geçtiğimiz süreçte küçük üreticilerin oluşturduğu otomobil ve motosiklet modellerinin nadide örnekleriyle karşılaştık. Lakin küresel bir üretici olarak BMW üç boyutlu yazıcıların seri üretim bandında kullanılması adına ciddi bir yatırım ve Ar-Ge sürecinin ilk adımını atarak bu alanda da öncü olmak adına önemli bir yola çıkıyor.

BMW’nin i Ventures adıyla bilinen girişim departmanı üzerinden hayata geçirilen proje sonucu özellikle üç boyutlu yazıcılarla metal üretimler gerçekleştirilmesi için çözümler sunan Desktop Metalfirmasına 45 milyon dolarlık bir yatırım yapıldı. Dünya standartlarında yazılım ve malzeme bilimi mühendislerinden oluşan 75 kişilik bir ekibin görev yaptığı Desktop Metal, yapılan bu yatırımla birlikte üç boyutlu yazıcılarla otomobillerin metal parçalarının üretilmesi için Ar-Ge süreci yürütecek. Geliştirme sürecinin BMW ile birlikte Münih‘te gerçekleştirileceğini açıklayan yetkililer üç boyutlu yazıcı teknolojisinin metal parçaların üretiminde ne derece etkili olabileceğini göstermek istediklerini belirtti. Bu ortaklığın ardından üç boyutlu yazıcıların otomobil endüstrisinde daha aktif olarak kullanılabileceği söylenirken BMW ve Desktop Metal ekibinin nasıl bir ürün ortaya koyacağı merakla bekleniyor. Küresel bir üreticinin bu oyuna dahil olmasıyla birlikte sanayi devriminin ardından üretim anlamında yeni bir dönemin yaklaştığı sinyalleri de verilmeye başlandı.